Eilen 5.9 vietettiin Yrittäjän päivää ja varmasti monesti aiemminkin olen kirjoittanut siitä, kuinka minusta tuli yrittäjä. Olen yrittäjäperheen lapsi ja ensimmäinen oma yritys minulla oli ylioppilasvuotena, kun ylioppilaskirjoitusten jälkeen suuntasin kulkuni kesäksi Mikkeliin pyörittämään jäätelökioskia. Voi sitä aikaa ja niitä montaa kesää, kun sain jäätelöpalloja pyöritellä. 🙂

Ensimmäisen kosketukseni liinoihin sain vajaa yhdeksän vuotta sitten, kun odotimme perheemme esikoista. Mieheni osti minulle sinisen kudotun kantoliinan, mikä on ehkä pakko säästää johonkin muistolaatikkoon, sillä sillä liinalla on kannettu jokaista meidän lasta. En edes muista, miksi aikanaan valitsin liinan enkä jotain muuta kantovälinettä. Missähän edes törmäsin kantoliinaan, sillä silloin niitä näkyi katukuvassa vielä vähemmän kuin nyt.

Vauvauva on perustettu 7,5 vuotta sitten ja kantoliinat ovat aina kuuluneet valikoimaan. Nyt yhä enenevässä määrin. Kantoliinan hyödyt tuli koetuksi konkreettisesti vauva-arjessa, mutta paljon olen kantamisesta myös lukenut. Ohittamaton tilaisuus saada vielä enemmän ja monipuolisempaa tietoa ja pätevöityä kantoliinailun saralla tuli eteeni vuonna 2012. Pääsin tuolloin mukaan saksalaisen Die Trageschulen kantoliinaohjaajakoulutukseen. Kolmivaiheinen koulutus päättyi melko tarkkaan vuosi sitten. Tuolloin minut muiden koulutuksessa mukana olleiden kanssa sertifioitiin kantoliinaohjaajaksi.

Kulunut vuosi on ollut huikea. Olen saanut olla kertomassa kantamisesta terveydenhuollon ammattilaisille, puodilla on käynyt monia monia asiakkaita kysymässä neuvoja ja hankkimassa ergonomisia kantovälineitä. Terveydenhuollon ammattilaiset ovat kertoneet, että myös heiltä on yhä enemmän kysytty kantamisesta.  Olen äärettömän iloinen, että olen saanut olla kertomassa ja neuvomassa näitä perheitä ja ammattilaisia, jotka ovat luonani käyneet.  Kantaminen on selvästi kasvattanut suosiotaan ja monet ovat kiinnostuneita nimenomaan siitä, että kantavat lastaan turvallisesti.

Mutta koko tämän kahdeksan vuotta olen kantanut omia lapsiani. On aikoja, jolloin kantaminen on ollut vähäisempää esimerkiksi raskauden vuoksi, mutta on ollut kausia, kun lapsia on kannettu tuntikausia. Millainen on sinun kantamisen tarina?

Syksyn aikana puodilla on luvassa kantovälinekursseja, joissa yhdessä opetellaan aina yksi sidonta. Jos olet epävarma tai kaipaat viimeisen varmistuksen tai jipon johonkin sidontaan, niin jää seuraamaan blogia, nettisivuja ja facebookia.