Vauvauvan Facebook-sivuilla pyydettiin meitä suomentamaan Boban blogiteksti, jossa on kerrottu yhdeksän syytä, miksi lasta ei kannata kantaa kasvot menosuuntaan. Tässä vapaasti suomennettuna ja hieman tiivistettynä ko. blogiteksti.

Kasvot menosuuntaan kantaminen
1. Ei tue lapsen jalkoja. Jotta kantoväline tukisi kunnolla lapsen jalkoja, tulisi kantovälineen kankaan peittää lapsen takareidet tai kantovälineessä tulisi olla tuet jaloille (kuten Boban omassa kantorepussa). Kasvot menosuuntaan kannettaessa lapsen jalat roikkuvat, jolloin selkäranka ja lonkat eivät ole tuettuina eikä lapsi istu minkään varassa. Kunnolla tuettu asento edistää lapsen lonkkien kehittymistä.
2. On kantajalle raskaampaa. Kasvot menosuuntaan kannettaessa lapsen keho kääntyy poispäin kantajasta, jolloin kantaminen on huomattavasti raskaampaa kuin lapsen kavot kantajaan päin kannettaessa, kun lapsi mukautuu luonnollisesti kantajan kehon mukaisesti.
3. Pakottaa lapsen selän notkolle, mikä lisää lonkkien painetta.
4. Voi ylistimuloida lastasi. Pienet lapset voivat kuormittua liiasta ympäriltä tulevasta informaatiotulvasta eikä heillä kasvot menosuuntaan kannettaessa ole mahdollisuutta tarvittaessa ”piiloutua” kantajan turvaan.
5. Ei tue päätä ja niskaa. Pienet vauvat eivät jaksa kunnolla kannatella vielä päätään, jolloin leuka painuu kiinni rintaan ja lapsen hengitys ei kulje kunnolla. 
6. Vaikuttaa haitallisesti lapsen lämmönsäätelyyn. Kun lapsi on kasvot kantajaan päin, pysyy hän helpommin lämpimänä kuin toisin päin kannettaessa ihan jo siitä syystä, että selkäpuolella on enemmän eristettä kuin vatsan puolella. 
7. Vaikeuttaa lapsen viesteihin reagoimista. Lapsen viesteihin ja tarpeisiin vastaaminen vaikeutuu, kun kantajalla ja lapsella ei ole katsekontaktia.
8. Vaikuttaa lapsen painopisteeseen. Monesti kantaja huomaamattaan tukee lapsen jalkoja sormillaan ja nostaa jalkoja ylöspäin tukeakseen lasta, mutta myös muuttaakseen painopistettä itselleen paremmaksi. Lapsen on hankala saada selkänsä pyöreäksi oman painonsa takia, kun kasvot ovat menosuuntaan, sillä tällöin lapsella ei ole ”istuinta” eikä mikään tue lapsen kehoa.

9. Ei tunnu mukavalle kantajastakaan. Kun lasta kannetaan kasvot menosuuntaan, on kantajalla etenkin alaselkä kovilla.

Korostetaan vielä, että kasvot menosuuntaan kantaminen ei ole paras kantoasento. Se ei ole julmaa, mutta ei myöskään ideaali kantoasento.

Lisää voit lukea Kantoliinayhdistyksen sivuilta ja meille voit laittaa kommentteja tekstistä.